Thursday, September 27, 2012

matlamat diri

salam....
saye hanya ade 1 matlamat je sekarang.....
selepas matlat ini selesai....
barulah mengorak langkah ke matlamat yang lagi besar!!!

go!go! aten!!!!!
u can do it!!!!

Thursday, September 20, 2012

lagu sentap jiwa......

salam.....

dah dekat 2 minggu balik UTM baru nak update....hehe.....
malas lah....haha....

macam x sangka pulak dah tahun 3....rase cam baru jerk kat UTM ni....
jom...layan gambor2 dari sem 1-4....moh!!


 
...sem 1....mase jual tiket nasyed "devotees"....




..sem 2..mase gi gunung senyum,pahang.....



..sem 3....mase gi NOISH, bangi....


...sem 4....mase gi jejalan melawat johor....haha!

ok...aq ngah layan lagu  "teman pengganti"-black dan malique....
sedih ooo lagu ni~ 




Sunday, August 26, 2012

Saturday, August 25, 2012

salam aidilfitri

Salam Aidilfitri....

lama rasanya tak mengupdate blog....
setiap kali online mesti akan terfikir di benak kepala otak untuk mengupdate blog...
tapi hasilnya....hampeh!malas~~haha...

bila log in facebook mesti ramai kengkawan or sedara mara yang sibuk mengupload gambar2 raya 2012 mereka.....
wah!!meriah sungguh tengok gambar2 mereka....suka sanat!!!haha.

petang dan malam tadi merupakan kali kedua aku pakai baju raya....
maklumlah masa raya pertama jerk sibuk raya sakan.....
lepas tu raya ke-7 baru mula raya balik.......ahaha...
tapi tidak lah mengapa hendaknya,,,
sebab raya kat johor ni sampai sebulan....
masa tahun lepas...masa raya ke-29 pun ade lagi yang raya umah aku....tapi kuih raya mesti lor sudah licin....hehe

masa raya ke-5 yang lalu....cewah!!
semua family belah mak aku datang umah aku.....
meriah gila gaban lah umah aku....tapi best!!
aku suka orang datang umah aku......hehe,,,

p/s: tetamu membawa rezeki.....



Thursday, June 7, 2012

dia yang berjiwa

salam.....


saya tengah study week......huhu!
kena rajin tau....barulah result ok......amin~


teruskan diri menjadi seorang yang berjiwa....
i like you so much!!!!wee~

Tuesday, May 29, 2012

silence is better


jangan jatuh hati dengan orang yang sudah dimiliki.......


jangan sombong kerana ianya menampakkan anda begitu rendah di mata orang lain.........

Monday, May 28, 2012

let it go!!!

salam......

final exam semakin dekat......huhu!
so....wahai k-pop silalah pergi dengan aman nya dari benak kepala otak aq sekarang ni.......
nanti lepas exam.....kita dating lama2 yea.....
so....cepat hilang dari fikiran aq....ok!!!

tapi ada 1 lagi yang masih melekat dalam otak ni.....
so.....kamu pun pergi lah dengan aman dari otak aq.....
buatlah sesuatu supaya aq benci dengan kau.....uish!!!
aq benci kau....tapi.........


Friday, May 25, 2012

cinta dan sahabat

Dalam persahabatan, akan wujud juga rasa cinta, yang selalunya terjadi apabila bersahabat antara lelaki dan wanita. 


Perasaan CINTA yang hadir apabila kita terlalu rapat bersahabat, dan kadang-kadang kita hanya bertepuk sebelah tangan, kerana CINTA itu, hanya kita sahaja yang rasa, tidak pula dirasa oleh sahabat kita. 


Baginya perasaan yang ada hanyalah sekadar kasih sayang sebagai sahabat.

Thursday, May 24, 2012

ukhwah..

salam.....
salam persahabatan...sesuai lah dengan perkataan "ukhwah"......


pernah baca novel "sinergi" karya hilal asyraf......
walaupun baru aje baca separuh....sebab terpaksa hold....sebab nak study tu final lor.....hehe....tapi novel tu banyak sangat pengajaran....
serius beli lah kalau jumpa kat mana2 kedai buku.....


persahabatan kerana Allah.....
persahabatan yang sangat murni dan suci......


so.....bersahabatlah kerana Allah......dan menghubungkan silaturahim banyak faedah...baca lah solusi edisi terbaru.....anda akan tau jawapan nya.....sekian.......


...berbaik-baiklah antara satu sama lain....moga-moga perjalanan hidup diberkati oleh-Nya....dan maafkan semua kesalahan semua orang sebelum kita tidur......


-pesanan hari khamis-

Wednesday, May 23, 2012

student UTM berbudi bahasa

salam.....


masa balik dan duduk dalam bus sorang-sorang tadi....
tertiba terfikir yang mahasiswa UTM berbudi bahasa yang tinggi....
sebab tiap2 kali turun bus.....
setiap yang turun bus pasti akan cakap "TERIMA KASIH"
dan pernah juga terdengar foreigner pun cakap "TERIMA KASIH" juga kat pak cik bus tu....wah!!!awesome kan!!!


pak cik bus tu pun berbudi bahasa juga sebab setiap perkataan "terima kasih" yang diberikan oleh student2 tadi.....
akan dijawab dengan penuh mesra....sama ada perkataan "SAMA-SAMA", "OK", "BAIK",  atau "YA".......



rajin lah pak cik bus tu sebab dia jawab semua perkataan tu....


-saya suka naik bus-



Saturday, May 19, 2012

kami ke UKM

salam....


semalam..baru sahaja balik dari HR tOUr kat KL....
persatuan aq buat lawatan akademik di UKM, Kementerian Sumber Manusia...rasa macam baru je lepas dari turun bas.....
sebab aq rase HR tOUr kali ni mmg lawooook lar.....
lawooooooook disebabkan pak cik bus yang "baik" itu.....
biar lah gerangan2 yang dalam bas sahaja yang tahu dan boleh gelak tergolek sorang-sorang dalam bilik...


inilah kami~

-di UKM bersama mereka2-


-UKM lagi-


-penginapan di UKM-



-di KSM siap dapat beg tau-hehe!


-sekian-

saya suka jalan-jalan.....ha!

Friday, May 18, 2012

oh no!!!

"in a relationship"


frust!!
sedih!!



..nasib baik hanya memikirnya untuk 1 hari sahaja....sekian!!

Monday, April 30, 2012

dream high 2

salam.....


petang tadi baru jerk habiskan episod "dream high 2".....
pada pandangan saya.....


1. memang tak dinafikan "dream high 1" lagi jelas jalan ceritanya....
2. ending "dream high 2" tak berapa jelas sebab cinta 3 segi yang tak kesudahan.....
3. nampak macam jinwoo 2AM hero utama tapi hakikatnya JB yang lebih menyerlah....
4. JB yang macam watak sampingan tetapi dapat bercinta dengan watak utama (kang sora)....pelik2!!



5. yang paling bagus adalah tiada adegan "KISS"......syabas!!!jarang tengok drama korea yang tak ada kiss kan....huhu!!!

Friday, April 27, 2012

beauty is pain

salam....


"beauty is pain"...pepatah yang digunakan oleh orang-orang yang nak kurus....bukan senang nak kurus kan..makan masa lor....dah dikau ternak lemak bertahun-tahun tapi nak hapuskan lemak tu dalam masa 1 hari....memang tak lah jawabnya kan....


so.....bukan mudah yea untuk sesiapa yang nak kurus tu....huhu...
especially mesti lah kena bersenam kan....huhu...
untunglah kalau berada dalam keluarga yang tak mudah naik berat badan....kalau aku ni...makan lebih sikit...mula lah jarum penimbang tu nak bertambah.....memang ngada-ngada kan timbang tu...ish...geram tol lah...huhu....


so....bersyukur lah kalau anda yang selalu makan banyak tapi tak gemuk-gemuk......"untunglah~~~~~"....jeles tau!!!



Thursday, April 26, 2012

kami sama.....

salam.....


kami jarang berjumpa....hanya sempat ketemu buat seketika....
itu pun tidak sempat nak bertegur sapa....hanya melihat sahaja....
kami pernah mempunyai jenis henpon yang sama...hanya untuk seketika sebab hilang........
kami bersekolah di sekolah yang sama....hanya result yang berbeza......
kami masuk universiti yang sama...hanya fakulti yang jauh jaraknya.....


^________________^


alamak!terasa terlebih bermadah pulak kan....hehe!

Wednesday, April 25, 2012

mesti mengelak!

salam.....


nak tahu apa yang saya elakkan???


1. kulit ayam
2. kuning telur.....


setakat ni....masih mampu mengawal nafsu.....cewah!!!padahal aq suka giler kot......aish!!

Tuesday, April 24, 2012

perkara pelik......

salam....


adakah menjadi sesuatu yang pelik apabila seseorang yang tidak pernah bercakap dengan kita selama 4 sem.....
tiba-tiba orang tersebut bercakap dengan kita.....
memang pelik yang saya rasa dengan orang tersebut......
membuatkan saya tertanya-tanya..."apa kejadah yang menyebabkan orang tersebut tergerak hati untuk bercakap dengan saya??"
dan juga membuatkan sepanjang hari saya tertanya-tanya dan terasa pelik........


^_________^
....senyuman lebar sepanjang hari tersebut.......cewah!!

Sunday, April 22, 2012

busy like carzy ke??

salam.....

saya busy lor sekarang ni.....

-nak kena hantar assignment career development individu 1
-nak kena mula buat assignment career development individu 2
-nak kena mula buat assignment human resource management group
-nak study untuk test industrial relation
-nak kena siapkan assignment industrial relation group untuk presentation dan report
-nak kena buat surat2 untuk HR TOUR......

apa lagi yang belum tersenarai????

hadapi dengan penuh senyuman........^____________^

Wednesday, March 28, 2012

그들과 그들의 삶


그들에게 빌려줬습니다 동안 생활에 그들을 행복하게 .....
함께 사랑하는 사람을 행복하게 ...
그들이 의 진정한 의미를 알려 ....
감사의 전체 마음으로 얻을 수있는 많은 축복을 .....

그들을 보자 ... 여러분 모두 만족 ..... 마지막으로 ......

Friday, March 16, 2012

Thursday, March 15, 2012

macam mana nak pandai BI???


salam.......hai awak??

ingatkan dapat jumpa my mr simple lepas balik kelas tadi......
tapi......
aq rasa kelas dia batal kot.......
tak ada pon muka dia tercongok depan kelas macam hari-hari biasa......

so.....berbalik kepada tajuk........
saya rasa sangat sedih......
walaupun air mata sudah bergenang di kelopak mata........
terpaksa ditahankan........
sebab......
saya rasa macam frust sangat dengan subjek BI.......
bukan nya kami sekumpulan tak berusaha dengan gigih nya......
kami dah buat yang termampu........
tapi........
gamaknya adalah sebaliknya..........

punca kita sebagai orang melayu tak berapa nak pakai sangat BI???
1. sebab keadaan sekeliling.........
2.sebab lidah kita makan belacan......haha!
3.sebab kita sangat sayangkan bahasa kebangsaaan.......
4.sebab kita masih ketinggalan jauh kebelakang........

tapi.....
hakikatnya bukan kita malas........
tapi.....sebab......
memang dah tak pandai.....

kadang-kadang jeles dengan adik sendiri yang pandai BI......
dan mendapat keputusan yang baik dalam subjek BI......


Tuesday, March 13, 2012

mr mode........

salam.....

apa yang saya belajar dlm kelas statistik hari ini.....
iaitu....
MR MODE.......
sesuatu yang sering berlaku.......

so......
adakah mr simple saya akan bertukar menjadi mr mode??
sebab sem 4 ini merupakan sem yang banyak kali terserempak dengan mr mr simple......

"tapi.....bila dah ada depan mata tak nak tengok pulak" kata seorang kawanku.....
"bukan tak nak tengok.....tapi melihatnya dari jauh lebih bahagia!" kata diri ini......
cewah!!

Tuesday, February 21, 2012

drama 49 days-part 2.....


salam.......anyong!

aq rasa terpanggil2 untuk berkongsi lebih lagi dengan awak2 pasal drama "49 days" yang dah habis saya tonton pada beberapa minggu yang lalu......


masa syok2 tengok drama "scent of woman".....
tetiba saya terfikir....

"ada tidak orang yang akan "menikam belakang" kita???"
"ada tidak orang yang betul2 ikhlas dalam dunia ni???"
"ada tidak orang selalu bersangka baik dengan kita???"
"ada tidak orang yang selalu berniat baik terhadap kita????"

....semua persoalan ini akan timbul apabila anda semua2 tonton drama "49 days"...

...walaupun drama ni x berapa nak logik.....
.....tapi ianya memberikan pelbagai persoalan dalam benak otak kalian....
.....selamat menonton.....

p/s: kamsahamida sebab melawat blog ni....^^

Tuesday, February 14, 2012

saya tidak boleh jadi cikgu.......

salam.....

semalam.....baru memaratonkan diri menonton drama "city hunter"....
....pelbagai aksi sepak terajang pistol senapang bom....
.....seram gak bila kaki yang terkene periuk api bawah tanah menyebabkan putus dan hancur.....
...seram sampai gigi2 kuku masa tengah tengok drama tu....

berbalik kepada tajuk di atas.....
"saya tidak boleh jadi cikgu"

masa mula2 dulu.....ada jugak teringin untuk menceburkan diri dalam profesion perguruan.....
.....tapi setelah melihat tingkah laku sendiri......terpaksa membatalkan hasrat tersebut.....

tersebutlah sebuah kisah.....
aq tengah mengajar sebuah karangan dekat adik aq yang darjah 3 sekarang ni....
karangan yang bertajuk "aku sebuah gelas".....
setelah ajar2 beberapa baris ayat.....
aq terus give up....bukan sebab aq x reti nak buat ayat....
tetapi......
aq rasa geram sebab adik aq buat karangan tu macam lambat2.....macam siput....ish2!!
sebagai seorang kakak yang penyabar.....
aq terus................faham2 lah yea!!

p/s: kamsahamida sebab melawat blog ini......

Sunday, February 12, 2012

drama "49 days" banyak pengajaran......

salam......
buat kengkawan yang masih bersenang lenang di rumah......
jangan lupa cuti dah nak habis lah.....
mula kan azam yang baru yea!!!
supaya sem yang akan datang lebih cemerlang dengan gemilang nya~^_^

berbalik kepada tajuk di atas......
saya baru lepas maraton drama korea yang bertajuk " 49 days".....
adakah kalian dah tengok jugak??
apa pendapat kalian???

banyak pengajaran yang boleh kita sama-sama kutip daripada drama ni....
walaupun jalan cerita nya adalah sedikit merapik.....
itu x penting......

1. drama ini mengingatkan diri ini tentang kematian.....seram gak lah masa tengok.....

2. drama ini mengisahkan tali persahabatan yang sangat utuh tetapi disebabkan rasa cemburu yang terlalu mendalam akhirnya membawa kesengsaraan.......
nak citer lebih-lebih....takut korang x faham pulak.....tengok lah sendiri ea.......

3. drama ini mengenai kisah cinta dan kasih sayang yang sangat1000x kuat...sehingga menyebabkan sang kekasih menderita kesedihan selama 5 tahun lamanya......ish2!!kasihan sungguh~~
macam x wujud rasa nya cinta sebegini...betul x???

p/s: lihat dan ambil pengajaran......
kamsahamida sebab lawat blog ini......



Wednesday, February 1, 2012

~drama "my girlfriend is gumiho"~


salam.....



pernah tengok x drama "my girlfriend is gumiho"???


rugi kalau awak yang minat drama korea tapi x tengok lagi.....
moh lah cepat2 tengok ea......
sebab......
best2 sangat jalan cerita nya......
x derk part yang boring......semua nya best dan kelakor.......

dalam episod yang mula2 mmg kelakor giler.......
tengok lah sendiri......kalau saya nak cerita x best pulak kan.....hehe~
lepas dah episod belakang2....mula lah adegan sedih.......
..sedih lah jugak......
....ada juga sebahagian part yang membuatkan anda menangis......

saya x tipu....
sebab "POWER OF LOVE"
......menyebabkan sepasang kekasih yang sanggup berkorban nyawa antara satu sama lain.......
.....cinta fantasi.......
......almaklumlah cerita kan..bukan realiti pon......
kalau realiti.....erm.....x pastui wujud atau pun tidak........

dan yang paling best!!!!!
hero ke-2 sangat100000x lah ensem.......
stail rambut dia membuatkan semua gadis akan jatuh hati.....
mata dia pun cool sangat!!!!!!!!




p/s: kamsahamida sebab baca blog ni.....


Tuesday, January 24, 2012

we got married--make me crazy!!!!

salam.....

adakah kamu2 semua peminat program "we got married" seperti saya???
apakah perasaan anda semasa menonton program tersebut???

inilah jawapan saya......
saya berasa sedikit kecewa sebab hero2 korean yang saya sayangi telah menjadi milik orang lain.....
walaupun program tersebut merupakan perkahwinan berbentuk sementara semata-mata.....
ianya tetap membuatkan hati ini sedih sekali.....
dan juga......
saya berasa jeles yang teramat sangat......

..."yonghwa milik seohyun"-tapi mereka dah x ada dalam program ni lagi...hoooray!!!!^^

...."leeteuk kesayangan ku bahagia bersama kangsora"-mereka masih aktif dan belum bercerai lagi.....sedihnye~~~=(

daripada zaman sekolah sehingga ke zaman universiti......
macam sudah menjadi realiti hidup saya......
orang yang saya sayang dimiliki oleh orang lain......
orang yang merampas tersebut kadangkala adalah kawan saya sendiri...
ish2!!!
sedih kan hidup saya.......

sama lah jugak dengan program "we got married".....
.....ORANG YANG SAYA SAYANG (WALAUPUN SAYA HANYA SEORANG FANS TEGAR MEREKA) AKAN DIMILIKI OLEH ORANG LAIN....

walaupun saya sedikit sedih lah jugak.......
tapi saya harus berasa sedikit gumbira
...sebab.....
.....orang yang saya sayangi tersebut bahagia bersama orang yang dia sayang......
inilah kehidupan sebagai insan yang bergelar manusia......

sekian........

p/s: kamsahamida sebab baca blog saya.....^_^

Saturday, January 21, 2012

apa yang anda lakukan semasa cuti sem???

salam...

bagi mahasiswa n siswi pasti sedang bergumbira cuti sem kan...
eh!sama lah dengan kita...hehe~~~

so....
apa yang anda lakukan semasa cuti sem ek???
adakah anda rasa bosan???
adakah anda rasa cuti sem anda pendek even dapat cuti lebih kurang 4 minggu??
adakah anda kerja???

saya pulak.....
kalau nak kerja...memang x lah jawab nya.....
walaupun group GOP saya yang akan ke NEW ZEALAND....
pada bulan 9 ni....
maka dengan itu....saya amatlah memerlukan dana dan duit yang banyak untuk pergi ke sana.....
dalam ribuan ringgit lah jugak......tu pon belum masuk dengan shooping segala macam di sana nanti......
tercapai x agaknya impian nak fly2 to oversea kan....

kalau nak masak....boleh lah.....^_^

kalau nak belajar jahit.....mesin pulak ok x ok jerk.....
kejap boleh kejap sengal....hehe!

so.....
dengan itu.....
saya tolonglah mama saya.....
dapat jugak tambah pahala.....

lepas tu....saya pun layan lah korea......
tu pon belum start marathon lagi......
masa habis exam...sempat jugak before balik tu habiskan drama "heartstrings"....
konklusi drama tersebut......hampeh!!
x best kot....jalan cerita pon macam siput gak.....
lepas tu....aq pelik macam mana boleh jadi no 1 kat my soju.....
mesti penonton menilai dari segi muka YONGHWA yang comel tu!!
bukan jalan cerita dan mesej yang disampaikan....cewah!!!

so.....jangan marathon drama "heartstrings" tau....
takut2 anda juga menyesal macam saya.....haha!!

p/s: kamsahamida sebab baca blog nie...^^



Monday, January 16, 2012

my mr simple awesome!!

salam...hye2!!

selepas jawab kira2 tadi..gembira rasa hati ini sebab tinggal 1 aje lagi paper...tapi paper nie mmg best bila baca...tapi best jugak lah nak menjawab nya...
paper apa tu???

"paper law@undang-undang lah".....
rasa macam dah masuk course law lah pulak....
so...
jangan memain dengan saya....saya tahu undang2 tau!!cewah!!!
so...
majikan saya jangan nak memandai2 kelentong gaji saya...cuti saya...yang paling penting cuti bersalin saya termasuk elaun nya juga yea~~~hehe!

berbalik kepada tajuk di atas....
hati ni semakin bertambah gembira sebab saya exam dalam dewan yang sama dengan my mr.simple.....
cewah!!!dia bawak kereta lah~~
sporty giler lah kereta dia tu...

alahai~
bestnya kalau dapat naik kereta dengan dia.....
bila agaknya saat itu akan menjadi kenyataan yea??bukan hanya angan2 sambil tersenyum sorang2 kat depan laptop ni......


hati ni berdetik "comel nya dia dengan kereta Gen-2 nya"

mesti rindu kat dia masa cuti sem ni.....hehe~^_^

-gatai no ko aten!!!!

Sunday, January 8, 2012

minggu mood study exam!!!

perkara penting yang anda perlu lakukan ketika minggu2 peperiksaan adalah.....

1, jauhi diri anda daripada katil kerana ia amat berbahaya....

2, jauhi diri anda daripada menonton
"RUNNING MAN".....


ITU SAHAJA PESANAN PENAJA DARIPADA SAYA!!
DAA~~~

siapa yea???

adakah anda pernah terfikir...

...siapa yang sanggup berkorban untuk diri anda apabila anda mengharapkan mereka berkorban untuk diri anda??...
...atau...
....sipa yang selalu menyokong anda bila anda memerlukan sokongan mereka??.....